Selecteer een pagina

Samenvatting

Brieven aan Miyo biedt een unieke inkijk in het onderwijs door de ogen van een gepassioneerde leraar. In een serie brieven aan zijn stagiaire Miyo deelt Martin Bootsma zijn rijke ervaring en liefde voor literatuur. Hij toont hoe het lezen van klassieken met kinderen kan bijdragen aan diepere verbindingen en een levendige leeromgeving.

Door verhalen, persoonlijke anekdotes en wijsheden nodigt Bootsma lezers uit om samen met hem na te denken over het belang van lezen, traagheid in een snelle wereld, en de rol van de leraar als verhalenverteller. Een inspirerend boek voor iedereen die zich betrokken voelt bij onderwijs en de kracht van verhalen.

 

Dat lezen goed is voor kinderen hoor je vooral vaak uit de mond van mensen die overduidelijk niet van literatuur houden, waardoor je haast zou vergeten waarom het lezen van verhalen niet alleen heel leuk kan zijn, maar ook echt belangrijk is. In Brieven aan Miyo legt Martin Bootsma even enthousiast als geduldig uit hoe je als leraar kinderen aan het lezen krijgt, maar vooral ook waarom dat zin heeft. Bootsma schreef daarmee een boek dat je iedere leraar of PABO-leerling gunt. Zelf las ik het omdat ik er altijd van opknap wanneer iemand de moeite neemt om het belang van literatuur zorgvuldig te verwoorden. Modieuze argumenten zal je in deze brieven niet aantreffen. Wel veel tips voor boeken en manieren om over lezen te denken. Het is in deze tijd erg makkelijk om pessimistisch te zijn. Boeken kunnen helpen om dan toch weer in beweging te komen. Dit boek in ieder geval wel. 

Micha Wertheim

Download de poster

Wil je ook graag de aandacht vestigen op dit prachtige boek?

Download dan de poster met ‘De negen rechten van de leraar die leest’ op A1 of A3 formaat.

Bestanden | A1 | A3 |

Luister naar de eerste brief aan Miyo

Ingesproken door Martin Bootsma